Terugkijkend op de wijnproeverij van 3 juli jl.

Wijnproeverij

Het is al weer even geleden, maar we willen u deze sfeertekening zeker niet onthouden van een zeer geslaagde wijnproeverij bij de Baronie.

Omdat onze website nog niet klaar was konden we dit niet eerder publiceren.

Het was een mooie zonnige dag. In de gezellige ambiance van het restaurant stond alles klaar voor de proeverij.

Willy van den Berg (werkzaam bij topslijter Sander Graat) en Natascha Bos ( die deze activiteit georganiseerd had) legden de laatste hand aan de voorbereidingen , de hangtafels, de flessen , glazen, de “spuugbakjes” ( aan alles was gedacht).

Wijnproeverij met de buurtbewoners.

In het voorjaar van 2016 hebben we met de buurtvereniging een leuke en leerzame wijnproeverij gehad, mede mogelijk gemaakt door Sander Graat Slijterij, Boxmeer. De animo was groot en we hebben genoten uit verschillende wijnen uit de oude en de nieuwe wereld. De hapjes werden geserveerd door de Baronie in Boxmeer. Erg leuk initiatief van Natasha, bedankt voor het organiseren.

Intussen werd in de keuken hard gewerkt om de lekkere hapjes, die tussendoor geserveerd zouden worden, voor te bereiden. (Wat hadden ze ons verrast!!)

Wijnproeverij tafels staan klaar.

Intussen hadden 25 mensen (buurtleden en niet-leden) een plaatsje gevonden aan een van de hangtafels. Al snel werd er aansluiting gemaakt en gebabbeld met elkaar.

Na een interessante inleiding van Willy gingen we aan het proeven. Er was gekozen voor 2 witte wijnen, 3 rosé en 3 rode wijnen, met tussendoor lekkere bijpassende hapjes. De sfeer was uitstekend en werd, naar gelang er meer wijntjes geproefd werden, alleen maar beter. Met wat meer kennis van wijnen, een “volle” maag en een goed humeur ging ieder huiswaarts.

Kortom een geslaagde middag, die zeker een keer om herhaling vraagt.

Voor de mensen die achteraf nog geïnteresseerd zijn, deze “aroma “cirkel.

X