Bekijk hier de foto’s van de activiteiten

Op 27 november 2022 kwamen twee Pieten op bezoek bij de buurtvereniging.

Hiervoor waren we uitgenodigd bij Hotel de Baronie. Met wat spelletjes en een heuse bingo kreeg ieder een kind een cadeautje. En de Pieten konden goed vertellen wat Sinterklaas allemaal wist van de lieve kinderen uit onze buurt. Na afloop nog gezellig even wat gedronken samen.

 

Op zondag 30 oktober 2022 was het griezelen geblazen in onze buurt. De jeugd van de buurtvereniging ging langs de deuren voor Halloween.

We zijn gestart met een lekker glaasje chocomel samen. De huizen die een kaarsje of lampje voor de deur hadden staan deden mee aan deze activiteit. Er waren zoveel kinderen dat we twee groepen hebben gemaakt. En er deden heel veel huizen mee! Er waren zelfs huizen waar mensen verkleed waren of waar er versierd was. Na afloop konden de kinderen lekker snoepen van de opbrengst. Bedankt allemaal!

 

 

 

 

Op zaterdag 3 september 2022 was de buurtbbq in het speeltuintje van de Bilderbeekstraat.

 

We gingen al bijna richting de 75 deelnemers! Ralf was onze chefkok en heeft het vlees gebakken en salades & sauzen gemaakt. De Jumbo heeft de sponsoring gedaan. Het was super mooi weer en we hebben een gezellige avond gehad.

 

Zien we jullie bij de volgende buurtbbq op zaterdag 26 augustus 2023?

Op zaterdag 8 april 2023 in de vroege ochtend ging onze Paashaas de eitjes verstoppen voor de kinderen van de buurtvereniging.

Om eieren te gaan zoeken was er eerst een speurtocht door de buurt waarbij er gepuzzeld moest worden. De ochtend begon mistig en er waren ruim 20 kinderen aanwezig. In het speeltuintje van Bilderbeekstraat werden maar liefst ruim 130 eieren gevonden! Ook was de uitreiking van de kleurwedstrijd die de kinderen voor deze activiteit hadden kunnen kleuren. Met dank aan de Paashaas!

 

NLdoet

Dit is een dag in het jaar waarin vrijwilligers aan de slag gaan voor diverse sociale projecten. Het wordt georganiseerd vanuit het Oranjefonds, waarbij je ook een subsidie kunt aanvragen.

In 2023 werd er een subsidie aangevraagd voor ons buurtproject moestuin.In het tweede tuintje wat we afgelopen jaar erbij kregen had een tuinhuisje , waarvan het dak gerenoveerd moest worden.

Met de subsidie die we kregen hebben we alles mooi kunnen opknappen met onze klusploeg! We hebben hiermee een mooi resultaat geboekt en we zijn zeker van plan om vaker mee te doen aan NLdoet.

De buurtmoestuin

We zijn als buurtvereniging nu twee jaar bezig met onze tuin.

Inmiddels is onze groep uitgegroeid tot 12 personen die met regelmaat in de tuin komen werken.

Afgelopen jaar hebben we gewerkt met vaste werkdagen van ongeveer 2 uur (op de zaterdag ) en tussendoor spreken mensen af via een groepsapp.

Over opbrengst hoeven we niet te klagen , we hebben aardbeien, boontjes, komkommers, pompoenen kolen, venkel tomaten , worteltjes etc. geoogst.

De oogst wordt verdeeld onder de werkende leden van de moestuingroep.

Kom eens een keertje langs om te zien of het ook iets voor jou is lekker in de aarde te wroeten en zo ook buurtbewoners wat beter leren kennen.

Wij zijn als groep trots op het resultaat !!